Lydnadsdebut

I lördags tog äntligen jag och Sioux steget ut på lydnadsplanen. Tävlingen ägde rum på Söderåsens brukshundklubb och som tur var va vädret på vår sida och det bjöds på härligt höstväder. Nervositeten var inte så stor som jag trodde den skulle vara, jag kände mig ganska trygg i situationen. Efter lottningen började det kännas att det var å riktigt och självklart fick vi starta sist.
Men först ut var plattsliggningen. Den var jag inte speciellt nervös för innan men när jag gått ut bultar hjärtat och jag tänker bara ligg kvar hund. Inte för att jag egentligen trodde att hon skulle resa sig men tävlingsnerverna smög sig på. Men det löste sig riktigt bra och hon låg fint hela tiden ut.
I tandvisningen vet jag inte riktigt vad som flög i henne, hon fick för sig att jag hade godis eller nått i höger hand som hon var tvungen att kolla så hon gick ut position, märkligt! Men när hon väl satt fick domaren titta på tänderna 🙂
Sen var det ju en liten paus innan det var dags för de övriga momenten.
Väl inne på planen igen var det dags för linförigheten. Här tycker jag hon går riktigt fint, även om jag skulle önska lite mer uppmärksamhet och intensitet. Tyvärr är hon lite för ouppmärksam i vänstersväng så det blir att jag tränger henne tyvärr.
Läggandet går däremot kanonbra. Bra fotgående och ok läggande.
Inkallning är hon lite ofokuserad innan jag kallar in henne, men fin fart in och fin ingång.
I ställandet går hon också bra men tar tyvärr något steg.
Apporteringen avstår vi.
Hopp över hinder går fin fint, med fin fart och ingång även där.

Poäng:
Plattsliggande: 10
Tandvisning: 8
Linförighet: 8,5
Läggande: 9,5
Inkallning: 10
Ställande: 9
Apportering: 0
Hopp över hinder: 10
Helhet: 10

Jag är så himla nöjd med hur hon gick. Hon gick bättre än hon gjort på träning och det är såå skönt att se. Denna hund slutar verkligen inte att inponera på mig. Fantastiska hund! ❤

_DSC0033

En reaktion på ”Lydnadsdebut

  1. Stort grattis till fin lydnadsdebut!! =) Ska vi träna apportering någon dag? Jag har faktiskt det som vinterprojekt med Nys, hon har ingen aning om att det finns något som heter apportering, alltså perfekt som lugn inneövning i vinter. =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s